Huis > Tentoonstelling > Inhoud

Hoe een fotovoltaïsch systeem voor zonne-energie onderhouden?

May 29, 2019

1. Fotovoltaïsche array in fotovoltaïsche zonne-energie-installatie: controleer en draai de koppelingsbouten en -draden aan, test de output en pas de helling aan.

2. Tracker: Smeer de lagers, controleer de bouten en schokabsorptie.

3. Standby brandstofsysteem: de bedrading is bepaald en gecontroleerd en klaar voor gebruik.

4. Laadregelaar: Controleer de instelling van de gelijkrichterspanning en controleer of de voltmeter normaal aangeeft. Als de batterijtemperatuur lager is dan 55 ° F, moet deze worden toegestaan op te laden naar een hogere spanning (ten minste 14,8 volt voor een 12 volt-systeem). Als uw laadregelaar temperatuurcompensatie heeft, zal deze automatisch worden aangepast. Als u een externe temperatuursensor hebt, controleert u of deze op de batterij is aangesloten. Als er geen automatische aanpassingsfunctie is, moet u de spanning handmatig verhogen en in de veer terugdraaien (stel in op 14,3 volt). Als de laadregelaar niet kan worden bijgesteld, probeer dan de batterij in een warmere omgeving te houden.

5. Batterij (loodzuur): Controleer de spanning van elke batterij, elimineer de storing en bepaal of een evenwichtige lading vereist is. Gebalanceerd onderhoud van de lading indien nodig (meestal 8 uur gematigde overbelasting nadat de batterij volledig is opgeladen). Was de vloeistof of stof op de batterij (neutraliseer het zure neerslag met droog soda poeder). Reinig of vervang gecorrodeerde terminals. Vaseline-olie wordt op de klemmen aangebracht om verdere corrosie te voorkomen. Controleer de batterijvloeistof en voeg indien nodig gedestilleerd of gedeïoniseerd water toe. Controleer de ventilatie (of er insecten in het luchtkanaal zitten, enz.). Opmerking: Controleer de draadafmetingen, aansluitingen, zekeringen en andere veiligheidsmaatregelen. Bliksembeveiliging: Installeer of controleer de aardingspaal of aardingsdraad.

6. Laad of apparaat: controleer op onzichtbare belastingen of inefficiënte applicaties. Een wandtransformator en een tv met afstandsbediening verbruiken bijvoorbeeld stroom wanneer de stroom wordt ingeschakeld. Past uw elektrische kachel de temperatuur automatisch aan, zodat de omvormer 24 uur per dag werkt? Lamp: controleer de zwartgeblakerde gloeilamp en overweeg deze te vervangen door een halogeen- of fluorescentielamp. Vervang de zwarte TL-buis. Reinig het stof op het licht en de montagebeugel.

7. Omvormer: Controleer de regelaar, installatie-instellingen, bedrading. Opmerking: de laadspanning van de omvormer met laadfunctie moet worden ingesteld op 14,5 (29) volt. Raadpleeg de handleiding. Voeg indien nodig extra temperatuursondes toe.

8. Batterijtemperatuur De capaciteit van de loodzwavelzuuraccu is 25% bij 30 ° F. Als het vol is, veroorzaakt bevriezing bij 20 ° F schade. Oververhitting in de zomer kan ook zijn levensduur beïnvloeden. Daarom moet de batterij worden vermeden in omgevingen met extreme buitentemperaturen. De batterij die op de kamer is geïnstalleerd volgens nationale normen, kan veilig werken.

p201701201425272498819