Huis > Nieuws > Inhoud

DC-installatie van het zonne-energie systeem

Aug 29, 2017

DC zonne-energie systeem Component installatie

I. componenten installatievoorzorgsmaatregelen

De elektrische installatie van fotovoltaïsche modules moet gebaseerd zijn op relevante voorschriften, waaronder elektrische gerelateerde voorschriften en stroomverbindingsvereisten. Neem contact op met de lokale stroomafdeling voor specifieke voorwaarden.

Gelieve de fotovoltaïsche modules op het dak niet te installeren zonder veiligheidsmaatregelen, waaronder vallende bescherming, ladders en trappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Tegelijkertijd moet u geen gedistribueerde pv-systemen installeren of gebruiken in ongunstige omstandigheden, zoals sterk wind en golvend weer, natte matte dakoppervlakken, enz.

In het licht van de fotovoltaïsche stroomopwekking zullen de stroomsnelheden (dc) worden gecreëerd, de stroom wordt verhoogd met de toename van het licht. Als het aanraakcomponent stroomt door elektrische schokken of brandwonden, kan 30 volt of hoger DC-spanning zelfs fataal zijn. Bij het installeren en onderhoud is het daarom nodig om de stroomvoorziening van het fotovoltaïsche krachtsysteem af te schakelen of ze te verwijderen in een helemaal vlakke omgeving of het oppervlak van de componenten te bedekken met ondoorzichtige materialen. Als u in de zon werkt, gebruik een isolatiehulpmiddel en draag geen metalen accessoires.

Om elektrische boog en elektrische schokken te vermijden, moet u de elektrische aansluiting niet loslaten zonder lastwerk. U moet de stekkers droog en schoon houden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn. Steek geen andere metalen voorwerpen in de stekker of doe de elektrische aansluitingen op een andere manier. Raak de glasfragmentatie, de behuizing en de achterbeschadiging van de fotovoltaïsche module niet aan of gebruik deze, tenzij het apparaat is losgekoppeld van de elektrische aansluiting en u draagt persoonlijke beschermende uitrusting. Raak de natte componenten niet aan.

2. Ontwerp overwegingen

Pv-modules moeten in geschikte gebouwen of andere geschikte locaties (zoals grond, dak, zijaanzicht, enz.) Worden geïnstalleerd; In het algemeen wordt aanbevolen dat pv-modules worden geïnstalleerd met een kantelhoek van meer dan 10 graden, zodat het zelfreinigend kan worden als het regent. Wanneer een of meer fotovoltaïsche modules gedeeltelijk of volledig zijn, wordt de systeemprestatie aanzienlijk verminderd.

Algemeen gedistribueerde aanbevelingen om componenten te installeren in gebieden waar er gedurende het jaar geen schaduw is om de opwekkingscapaciteit van het fotovoltaïsch systeem te verhogen. Op plaatsen waar bliksemactiviteit frequent is, moeten bliksembeveiligingsinrichtingen worden geïnstalleerd voor het fotovoltaïsche systeem.